Szynka gotowana

1220325
  • Szynka gotowana
  • Polecają przepis

    Szynka gotowana

    Polecam przepis na pyszną szyneczkę na kanapkę. Szyneczka gotowana jest dwukrotnie tylko kilka minut jednak jest mięciutka i soczysta, bez żadnej chemii i sztucznych dodatków. Polecam na codzień jak i na świąteczny stół.składniki:szynka wieprzowa o masie do 1,5 kg3 l wody4-5 listków laurowych3 łyżki majeranku1 łyżka ziarenek jałowca Kamis5 ząbków czosnku1 cebula 6 łyżek soli3 łyżki majonezuSzynkę wieprzową umyć i wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać wszystkie przyprawy  oraz majonez. Wszystko zagotować i ... Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje


    Tematycznie do tego przepisu

    • Ciasta na Święta Bożego Narodzenia
      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

      Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

    • Najlepsza dieta na zimę
      Najlepsza dieta na zimę

      Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

    • Dieta dla rzucających palenie
      Dieta dla rzucających palenie

      Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

    • 15 przepisów na karpia
      15 przepisów na karpia

      15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

    Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

    Dodaj komentarz

    • Beata S.Beata S.poniedziałek, 13 stycznia 2014 16:50:24

      Wygląda bajecznie!

    • MonikaMonikaponiedziałek, 13 stycznia 2014 21:08:46

      wygląda i smakuje bajecznie:)

    • AnonymousAnonymousczwartek, 20 lutego 2014 23:14:27

      z chęcią wypróbuję przepis, bo szyneczka wygląda apetycznie :)Alex_M

    • AnonymousAnonymousponiedziałek, 24 lutego 2014 17:52:15

      baaaaaaaaardzo sympatycznie, mam nadzieje,z e to rpawdziwe zdjęcia.. wygląda jak ta gotowana od Henryka Kani:)

    • Monika PiekarskaMonika Piekarskaponiedziałek, 24 lutego 2014 18:22:32

      oczywiście że zdjęcia jak najprawdziwsze i moje, polecam zrobić i sie przekonać że samemu też można zrobić apetyczną szyneczkę

    • Marta LalkaMarta Lalkaczwartek, 6 marca 2014 11:23:43

      Czy przez te 6 godzin trzymać szynkę w tej wodzie w której się gotowała?

    • Monika PiekarskaMonika Piekarskaczwartek, 6 marca 2014 16:36:51

      tak szynkę trzyma się w tej wodzie w której się gotowała minimum 6 godzin

    • AnonymousAnonymouswtorek, 15 kwietnia 2014 13:56:20

      nie wierze że wystarczy 18 min całego gotowania żeby nie była surowa :(

    • AnonymousAnonymoussobota, 19 kwietnia 2014 22:20:31

      Szynka jest pyszna. Polecam ten przepis. Miałam wątpliwości czy taki czas gotowania wystarczy. Postanowiłam jednak zaufać autorce przepisu i faktycznie, wystarczy. Koniec z kupowanymi wędlinami o jednym smaku i prawie zerowej zawartości mięsa. Dziękuję i będę regularnie zaglądać.

    • AnonymousAnonymouspiątek, 25 kwietnia 2014 22:01:06

      Mam pytanie,czy nie trzeba peklować? szynka wygląda różowo jakby była peklowana.

    • Monika PiekarskaMonika Piekarskapiątek, 25 kwietnia 2014 23:23:25

      nie szynka nie jest peklowana , szyneczka zaraz po rozkrojeniu jest różowa ale jak chwilke poleży na talerzu robi się taka szarawa co można nawet zauważyć już na tym drugim zdjęciu z jałowcem Kamis

    • jurek786jurek786wtorek, 13 maja 2014 17:54:29

      Sprawdziłem.Wyszła bardzo dobra.Przepis ten wypróbowałem już kilka razy.Dołożyłem jeszcze trochę innych składników tak na wyczucie,szczególnie pieprzu.Pycha. Jerzy