Szynka gotowana

Szynka gotowana

Szynka gotowana

Polecam przepis na pyszną szyneczkę na kanapkę. Szyneczka gotowana jest dwukrotnie tylko kilka minut jednak jest mięciutka i soczysta, bez żadnej chemii i sztucznych dodatków. Polecam na codzień jak i na świąteczny stół.składniki:szynka wieprzowa o masie do 1,5 kg3 l wody4-5 listków laurowych3 łyżki majeranku1 łyżka ziarenek jałowca Kamis5 ząbków czosnku1 cebula 6 łyżek soli3 łyżki majonezuSzynkę wieprzową umyć i wrzucić do garnka, zalać wodą. Dodać wszystkie przyprawy  oraz majonez. Wszystko zagotować i ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata S., 13 stycznia 2014 16:50:24

Wygląda bajecznie!

Monika, 13 stycznia 2014 21:08:46

wygląda i smakuje bajecznie:)

Anonymous, 20 lutego 2014 23:14:27

z chęcią wypróbuję przepis, bo szyneczka wygląda apetycznie :)Alex_M

Anonymous, 24 lutego 2014 17:52:15

baaaaaaaaardzo sympatycznie, mam nadzieje,z e to rpawdziwe zdjęcia.. wygląda jak ta gotowana od Henryka Kani:)

Monika Piekarska, 24 lutego 2014 18:22:32

oczywiście że zdjęcia jak najprawdziwsze i moje, polecam zrobić i sie przekonać że samemu też można zrobić apetyczną szyneczkę

Marta Lalka, 6 marca 2014 11:23:43

Czy przez te 6 godzin trzymać szynkę w tej wodzie w której się gotowała?

Monika Piekarska, 6 marca 2014 16:36:51

tak szynkę trzyma się w tej wodzie w której się gotowała minimum 6 godzin

Anonymous, 15 kwietnia 2014 13:56:20

nie wierze że wystarczy 18 min całego gotowania żeby nie była surowa :(

Anonymous, 19 kwietnia 2014 22:20:31

Szynka jest pyszna. Polecam ten przepis. Miałam wątpliwości czy taki czas gotowania wystarczy. Postanowiłam jednak zaufać autorce przepisu i faktycznie, wystarczy. Koniec z kupowanymi wędlinami o jednym smaku i prawie zerowej zawartości mięsa. Dziękuję i będę regularnie zaglądać.

Anonymous, 25 kwietnia 2014 22:01:06

Mam pytanie,czy nie trzeba peklować? szynka wygląda różowo jakby była peklowana.

Monika Piekarska, 25 kwietnia 2014 23:23:25

nie szynka nie jest peklowana , szyneczka zaraz po rozkrojeniu jest różowa ale jak chwilke poleży na talerzu robi się taka szarawa co można nawet zauważyć już na tym drugim zdjęciu z jałowcem Kamis

jurek786, 13 maja 2014 17:54:29

Sprawdziłem.Wyszła bardzo dobra.Przepis ten wypróbowałem już kilka razy.Dołożyłem jeszcze trochę innych składników tak na wyczucie,szczególnie pieprzu.Pycha. Jerzy