Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

Przepis na : obiad

Małe smażone pieczareczki to pyszny dodatek do obiadu ale również wyśmienicie smakują samodzielnie bez żadnych dodatków.składniki:1-1,5 kg małych pieczarekolej do smażeniaprzyprawa do pizzy (np. firmy Cykoria lub Prymat)Pieczarki dokładnie umyć i dobrze osuszyć. Najlepsze są małe sztuki mogą być też nieco większe przekrojone na pół. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki. Smażyć często mieszając aż pieczarki odparują wodę i lekko zbrązowieją. Następnie doprawić do smaku przyprawą do pizzy i jeszcze chwil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Nashelly, 27 kwietnia 2014 00:59:18

Też niedawno robiłam podobne, takie proste a takie smaczne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

mopswkuchni, 27 kwietnia 2014 12:42:30

Takie smażone pieczarki, to smak mojego dzieciństwa. Proste i pyszne. Dziękuję za dodanie do akcji pieczarkowej :)