Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi

Vol-au-vent  z pieczarkami brunatnymi

Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi

Nazwa vol-au-vent, czyli „lot z wiatrem”, jest związana z lekkością ciasta po jego upieczeniu. Ma kształt „kominka”, który powstaje poprzez nałożenie na siebie kilku krążków ciasta. Pierwszy ma kształt pełny, okrągły, o średnicy paru centymetrów, kolejne dwa mają dodatkowo wyciętą dziurkę wewnątrz (pierścienie). Dzięki takiemu złożeniu, po upieczeniu można nadziewać powstałe „kominki” różnymi rodzajami farszu, na słono i na słodko. Vol-au-vent  z pieczarkami brunatnymi. &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, ciasto, cebula, pieczenie, jajko, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, sosy, ciastka , ciasteczka, słodkie, czosnek, mielone, przystawki, ciasto francuskie, pieczarki w sosie, lekkie ciasto, kolacja, obiad, pieczarki w cieście, przekąska, wegetariańska, wegetarianskiego, przekąski, lekkie dania, pieczarki do obiadu, masło czosnek, ciastka z ciasta francuskiego, mielone pieczarki

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.