Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami

Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami

Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami

Przepis na : deser

Filo (lub fyllo, z gr. φύλλο „liść”) – rodzaj bardzo cienkiego, niedrożdżowego ciasta warstwowego wykorzystywanego w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Choć kojarzone głównie z kuchnią grecką, w rzeczywistości wywodzi się z kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak bakława i burek (börek). Można mu nadawać różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, walentynki, mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, francuskie, ciastka kremówki, deser, desery, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, szybki deser, kiwi, warstwowa, drożdżowe, muffiny, szybkie ciasto, ciasteczka, ciasto na zimno, łatwe ciasto, krem mascarpone, ciasto cytrynowe, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, deser z mascarpone

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.