Karkówka dojrzewająca

Karkówka dojrzewająca

Karkówka dojrzewająca

Pomysłów na przygotowanie karkówki jest bardzo wiele. Można ją grillować, piec, smażyć… i nie tylko. Najbardziej znanym produktem, powstałym po przetworzeniu karkówki, ale rzadko z nią kojarzonym, jest baleron. Mniej znana, ale równie pyszna jest karkówka dojrzewająca. Składniki: - karkówka 1,125 g - 1/3 szklanki cukru trzcinowego Demerara (brązowy, nierafinowany) - 1/3 szklanki soli morskiej - 1 łyżka soli peklowej - 1 łyżeczka uprażonych i zmielonych nasion kolendry - 1 łyżeczka świeżo, grubo zmieloneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.