Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą.

Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą.

Pierś z indyka z pieczarkami i ricottą.

Przepis na : obiad

Składniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę, posypujemy papryką i dokładnie ze sobą mieszamy ściągamy z ognia i przekładamy farsz na piersi z indyka - zawijamy (można związać nitką żeby na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.