Pierogi z kapustą i pieczarkami.

Pierogi z kapustą i pieczarkami.

Pierogi z kapustą i pieczarkami.

Przepis na : obiad

Składniki: FARSZ: 500 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 4 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe CIASTO: 1 kg mąki  2 szklanki wody  1 jajko  10 łyżek oleju  szczypta soli FARSZ Kapustę płuczemy, drobno siekamy i wrzucamy do garnka z zielem i liściem laurowym, zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości kapusty (może być potrzeba podlewania kapusty). Pieczarki kroimy w malutkie kawałeczki, podsmażamy na masełku - kiedy nam trochę zmiękną solimy i pieprzymy. Smażymy jakieś 10 minut i d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje-pitraszenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.