Pollo a la brasa - kurczak po peruwiańsku

Pollo a la brasa - kurczak po peruwiańsku

Pollo a la brasa - kurczak po peruwiańsku

Pollo a la brasa jest bardzo popularnym daniem w kuchni peruwiańskiej i najczęściej serwowanym daniem w Peru. Jest to potrawa z kurczaka pieczonego na rożnie. Receptura została opracowana przez dwóch Szwajcarów w latach 50 - tych XX wieku. Schuler pracował w branży hotelarskiej w Peru. Opracował on specyficzną metodę przyrządzania kurczaka, obserwując technikę przygotowania kurczaka przez swojego kucharza i stopniowo wraz z partnerami biznesowymi dopracowywał recepturę. Otworzył w dzielnicy Ate w Limie resta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.