Dlaczego warto jeść dynię i co z niej zrobić

Dlaczego warto jeść dynię i co z niej zrobić

Dlaczego warto jeść dynię i co z niej zrobić

Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości. Dynia to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Najwięcej witamin mają dynie w intensywnym kolorze pomarańczowym. Dynia jest bogata w witaminę A, witaminy z gr. B (B1 i B2), C i PP oraz składniki mineralne: magnez, potas, żelazo, wapń, fosfor. Jest doskonałym źródłem białka ioraz błonnika.  W dodatku jest małokaloryczna (zaledwie 28 kalorii w 100g), a w sezonie jesiennym także bardzo tania. Da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.