Racuszki na białkach

Racuszki na białkach

Racuszki na białkach

Zostało mi chyba ze 3 białka..i brak pomysłu co z nimi zrobić...poszperałam trochę , wynalazłam kilka pomysłów..no i padło na placuszki wg Moniki .. 3 białka 3/4 szkl.mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Białka z solą ubić na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier waniliowy i zwykły. Po kilku chwilach stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Wymieszać łyżką do połączenia się składników (ciasto w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.