Pierniczki wg Łukasza

Pierniczki wg Łukasza

Pierniczki wg Łukasza

  Moje pierwsze pierniczki w tym roku..mam zapisanych kilka przepisów do wypróbowania i nie wiedziałam , który wybrać najpierw...no i wybrałam nowy przepis znaleziony na blogu Łukasza ..Pierniczki najlepiej przygotować 2-3 tygodnie wcześniej przed świętami, aby zamknięte w puszce zdążyły zmięknąć i nabrać prawdziwego smaku pierniczków,.Moje schowane już do puszki...a przed świętami polukruję i jakoś ozdobię.. 80 g masła 80 g cukru pudru 200 g naturalnego miodu (ok. 3/5 szklanki) 3 łyżeczki przyprawy korze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.