Kotlety kalafiorowo-ryżowe

Kotlety kalafiorowo-ryżowe

Kotlety kalafiorowo-ryżowe

Szybki, bezmięsny obiadek.Pyszne kotleciki z chrupiącą panierką. 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 2 marchewki  1 cebulka 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz ziołowy sól, pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta lub panierka panko do obtaczania kotletów Kalafiora podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie. Następnie przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Ryż ugotować, ostudzić.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Cebulę le... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.