Korniszony

Korniszony

Korniszony

Korniszony zawsze robiłam wg już swojego sprawdzonego przepisu,ale tym razem skorzystałam z przepisu  Margarytki . W sumie różnica w składnikach jest niewielka [ klik ], a tu [klik] z dodatkiem miodu  i ja zalewę gotowałam, ale warto spróbować.Wykorzystałam przyprawy Cykoria , polecam firma ma bogaty asortyment przypraw . Składniki potrzebne do przygotowania 1 słoika ogórków ( pojemność 0,9 l) na dno każdego słoika włożyć: 5 – 6 plasterków świeżej marchewki (obranej) kilka małych gałązek kopru (z na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.