Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia

Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia

Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia

Dziś światowy dzień chleba..i wpis z chlebem musi być..Dawno nie brałam udziału we wspólnym pieczeniu chleba,,,no i  końcu się udało..tym razem propozycją do wspólnego wypiekania chleb był chleb kaszubski z bloga Marcina. (przepis cytuję za Marcinem) podmłoda: 250 g mąki żytniej chlebowej 250 g letniej wody 12 g świeżych drożdży Rozprowadź w wodzie drożdże, następnie dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną podmłodę odstaw pod przykryciem do fermentacji na 6-8 godzin. O... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.