Babka kajmakowa

Babka kajmakowa

Babka kajmakowa

Prosta i szybka do zrobienia babka z dodatkiem masy kajmakowej. 20 dkg mąki pszennej 10 dkg mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 5  jajek 30 dkg masy krówkowej (kajmaku) 10 dkg masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masę krówkową i masło podgrzać, aż powstanie gładka masa. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać masę krówkową.Miksować, aż masa połączy się z ubitymi jajkami.Następnie dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Ciasto przelać do foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.