Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami

Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami

Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami

Przepis na : deser

Wszyscy mają bezę, mam i ja Składniki: Beza: 7 białek 300 g cukru 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Do miski wbijamy białka, dodajemy szczyptę soli. Miksujemy do uzyskania piany. Stopniowo dodajemy cukier i sok z cytryny. Beza powinna być sztywna i błyszcząca to znak, że jest gotowa. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni. Na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia rysujemy okręgi. Możemy je odrysować od dużego talerza. Bezę rozkładamy w okręgu ok 1 cm od brzegu linii. Pieczemy w 140 stopniach przez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.