Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano

Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano

Focaccia z parmezanem, czarnuszką i oregano

Przepis na : śniadanie

Nie ma nic lepszego niż świeży, drożdżowy wypiek, przygotowany w domu. Zamiast tradycyjnego pieczywa, najczęściej w domu przygotowuję włoskie, zwłaszcza focaccię. Jest idealna, chrupiąca z zewnątrz, ziołowa i wyrośnięta, dzięki świeżym drożdżom. Unikam jak ognia tych w proszku. Wystarczy nieco cierpliwości i w niemal godzinę otrzymujesz najlepszy, świeży wypiek na świecie! Bez zbędnych, niezdrowych dodatków.  Na szczęście od pewnego czasu mogę pochwalić się posiadaniem rewelacyjnej patelni, która nada... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

focaccia, pieczywo, ciasto, przekąska, kanapki, mak, drożdżowe, śniadania, przekąski, kanapka, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.