Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową

Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową

Tagliatelle z dynią, boczkiem i winem w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową

  Składniki (2 porcje): makaron tagliatelle 100 g dyni ( u mnie – hokkaido) 100 g boczku 1/4 szklanki białego wina 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 100 ml śmietany kremówki sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ser grana padano Wykonanie: Makaron ugotuj al dente. Przygotuj składniki: Dynię obierz ze skórki, pozbądź się nasion a miąższ pokrój zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Boczek pokrój w dużą kostkę – około 2 – 3 cm. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej boczek (bez ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.