Pieczone warzywa: młode ziemniaki i marchewka podane ze szparagami, świeżym szpinakiem i kwaśną śmietaną

Pieczone warzywa: młode ziemniaki i marchewka podane ze szparagami, świeżym szpinakiem i kwaśną śmietaną

Od zawsze powtarzam, że w prostocie siła i tak jest właśnie w przypadku tego dania. Pieczone warzywa – dobrze doprawione tymiankiem i rozmarynem, do tego świeże liście szpinaku i kwaśna śmietana. Połączenie idealne. To jest właśnie mój idealny wiosenny obiad, który często będzie gościł na moim stole Spróbuj i Ty ! Składniki (2 porcje): 2 duże garście liści świeżego szpinaku 250 – 300 g młodych małych ziemniaków 1 duża marchewka 300 g zielonych szparagów oliwa z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, s...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.