Dynia hokkaido ze szpinakiem, czarną soczewicą i białą kaszą gryczaną w aromatycznym sosie

Dynia hokkaido ze szpinakiem, czarną soczewicą i białą kaszą gryczaną w aromatycznym sosie

Dynia hokkaido ze szpinakiem, czarną soczewicą i białą kaszą gryczaną w aromatycznym sosie

Cześć ! Nie wiedziałam jak nazwać dzisiejsze danie. To coś w rodzaju wegetariańskiego gulaszu, jednak mocno zredukowałam sos. To danie niepozorne, bardzo aromatyczne i rozgrzewające dzięki dodanym przyprawom. W ostatnim czasie mam dużą słabość do soczewicy. W połączeniu z dynią, szpinakiem i kaszą, tworzy wspaniałe danie ! Składniki: (4 -6 porcji): 1 dynia hokkaido 3 – 4 duże garście świeżych liści szpinaku 1/2 szklanki suchej soczewicy 1 saszetka (100 g) białej kaszy gryczanej 1 czerwona cebula 2 ̵... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.