LITEWSKIE KARTACZE (CEPELINY) - przepis krok po kroku

LITEWSKIE KARTACZE (CEPELINY) - przepis krok po kroku

LITEWSKIE KARTACZE (CEPELINY) - przepis krok po kroku

Przepis na : obiad

KARTACZE, na Litwie zwane cepelinami. Jak przygotować litewskie kartacze - przepis krok po kroku . Danie przygotowałam wg. przepisu z książki M. Bartczak "Polska Kuchnia Regionalna" z niewielkimi zmianami. Cepeliny gotuję do 30 minut od chwili wypłynięcia( w przepisie jest 1-2 godziny, w zależności od wielkości kartaczy - wg. mnie, to jednak zbyt długo ) i co ważne woda ma tylko lekko wrzeć - nie gotujcie na mocnym ogniu, po prostu się rozpadną!  Bardzo ważne jest abyście bardzo, ale to bardzo dobrze od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.