Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Przepyszna, mięciutka i puszysta babka o wyczuwalnie cytrynowym smaku. Robi się ją błyskawicznie i nie wymaga wagi, większość składników odmierzana jest za pomocą szklanki lub łyżki. Idealna na świąteczny stół. Składniki: 4 duże jaja, 200 g masła, 1 szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cytryna. Lukier cytrynowy: 3 łyżki soku z cytryny, 10 łyżek cukru pudru. Składniki wyjąć wcześniej z lodówki,  żeby miały temp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja kraina smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.