Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów

Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów

Pasta z pieczonej ryby, papryki i suszonych pomidorów

Składniki: 250 g fileta z flądry lub dorsza 2 papryki 2 ząbki czosnku 5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy + do spryskania ryby sól, pieprz czarne oliwki kilka listków bazylii Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Na papierze do pieczenia wyłożyć filet, spryskać oliwą i piec 15 minut. Wyjąc z piekarnika, całkowicie ostudzić. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i razem z czosnkiem w łupince upiec w piekarniku w 220 stopniach przez 30... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.