Mus porzeczkowy

Mus porzeczkowy

Mus porzeczkowy

Przepis na : deser

Zapraszam na wytrawny deser, dla lubiących kwaskowaty smak porzeczki. Składniki na 2 duże porcje: 250 g czerwonej porzeczki 3 żółtka 70 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 200 ml śmietany 30 % Porzeczki włożyć do rondelka, dodać trochę wody i kilka minut gotować, przetrzeć przez sitko, by pozbyć się nasion, zostawić sam sok. Żółtka ubić z cukrem i wanilia. Dodać sok z porzeczek. Gotować 10 minut. Mus powinien zacząć gęstnieć. Zostawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić i połączyć z musem. Schłodzić w lodówce przez m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.