Mus owocowy z czekoladą

Mus owocowy z czekoladą

Mus owocowy z czekoladą

Przepis na : deser

Lekko zmrożony mus z borówek, malin i banana. Polany płynną czekoladą.  Składniki na 2 porcje: 200 g malin 100 g borówki 1 banan 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) 50 g gorzkiej czekolady W blenderze zmiksować maliny, borówki, banana oraz miód. Przelać do szklanek i włożyć na 20 min do zamrażalnika. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Wyjąć deser z zamrażalnika, polać czekoladą i ozdobić owocami. Podawać od razu. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.