Marchewka pieczona z tymiankiem

Marchewka pieczona z tymiankiem

Marchewka pieczona z tymiankiem

Dodatek do dań lub samodzielna przekąska Składniki: 4 marchewki 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki oliwy świeży tymianek sól, pieprz Marchewkę obrać, pokroić w kawałki. Czerwoną cebulę pokroić w pióra. Do naczynia włożyć marchewkę z cebulą, polać oliwą, posypać tymiankiem, doprawić solą i pieprzem. Piec przez 30 minut w 190 stopniach. W tej wersji marchewka jest al dente. Jeżeli chcemy, żeby była bardziej miękka trzeba ją piec trochę dłużej. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.