Królik duszony w sosie z pieczarkami

Królik duszony w sosie z pieczarkami

Królik duszony w sosie z pieczarkami

Przepis na : obiad

Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników – Mąż, wręcz łyżką go wypijał :) ) . Dzięki temu mamy dwa pyszne obiadki dla 4 osób. Do zrobienia sosu potrzebne jest jasne piwo oraz dwie szklanki bulionu drobiowego, najlepiej rosołu. Dlatego polecam, aby przy gotowaniu domowego rosołu, odłożyć sobie potrzebną ilość i wykorzystać wł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, królik, rosół, pieczarki, pieczarki w sosie, piersi, drobiowe, pierś, kurczak, słoik, danie jednogarnkowe, dania obiadowe, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, sos do kurczaka, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, drugie danie, kurczak z pieczarkami

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.