Marynowane grzybki

Marynowane grzybki

Marynowane grzybki

Grzyby marynowane… Jak dla mnie co roku nie muszę robić dżemów, soków, sosów i innych pyszności do domowej spiżarni na zimę. Ale grzybki muszą być i kropka! Święta bez domowych marynowanych grzybów uważam za nieodbyte Co lepiej smakuje do kanapki z wędliną czy do sałatki a nawet na imprezę do alkoholu… tak, tak… właśnie one. Niepozorne grzybki. Do ich zrobienia możecie użyć jednego rodzaju grzybów, albo mieszanki. Doskonale sprawdzą się tu i kurki i prawdziwki, maślaki, borowiki czy podgrzybki. So... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, słoik, przepisy na święta, kurki, przetwory, kanapka, sok, marynaty, kanapki, dania obiadowe, impreza, desery, sosy, sałatka, śliwka, zupa, sałatki, ciasto, deser, sos z grzybów , dania na gorąco, sos z kurek, zupa grzybowa, ciasto ze śliwką, ciasto na niedziele, ciasto z bezami

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.