Zupa porowa z oscypkiem

Zupa porowa z oscypkiem

Zupa porowa z oscypkiem

Prosta zupa z niewielkiej ilości składników, ale niewiele trzeba by była pyszna :) 4 pory (białe części) mała cebula 2 łyżki masła klarowanego 1,5 l bulionu warzywnego łyżeczka lubczyku pół łyżeczki bazylii spora szczypta soli i pieprzu   oscypek mieszanka ziaren   Pory i cebulę myjemy i kroimy w piórka. Wraz z ziołami podsmażamy je w garnku, na maśle klarowanym. Po ok. 10 minutach gdy zmiękną zalewamy bulionem. Gotujemy około 25 minut, miksujemy na gładko po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.