Różowiutka nalewka z granatu

Różowiutka nalewka z granatu

Różowiutka nalewka z granatu

Własnoręcznie wykonane prezenty bez wątpienia należą do najmilszych podarunków. Dlatego, tej jesieni poeksperymentowałam trochę z nalewkami i i owocami w alkoholu. Dziś zapraszam na “Różowiutką nalewkę z granatu”. Granaty nie bez powodu są nazywane "owocem życia" i od tysięcy lat uznawane za symbol nieśmiertelności i zmysłowości. Sok z tych owoców chroni serce, naczynia krwionośne, prostatę, poprawia samopoczucie, odmładza, dodaje sił witalnych, a jako naturalny afrodyzjak zwiększa libido i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
panti, 20 listopada 2012 13:52:51

witam, bardzo proszę o podanie mi kategorii kolorystycznej :) bo różowy nie występuje w akcji - ale jeśli sie uprzemy, jest odmiana czerwieni ale i filetu ;) do jakiej kategorii mam dodać przepis ?

sofieta- mia cucina, 20 listopada 2012 13:58:15

Witam serdecznie, jesli da sie zakwalifikowac do czerwonej to super, ale jak nie mozna to trudno)). ziarenka sa czerwone, wiec moze przyjmijmy, ze jest czerwona.pozdrawiam serdecznie)

panti, 21 listopada 2012 00:44:51

zapisane ;) i dołączone :)

Veronica, 24 listopada 2012 20:17:15

Fajny przepis, granat znajduje się u mnie w pierwszej 10 ulubionych owoców :)

sofieta- mia cucina, 24 listopada 2012 22:04:13

Veronika, zapraszam do wyprobowania, bo pyszny))

Anonymous, 13 stycznia 2013 03:08:49

Hi.co wy na to wino z jezyn zostalo przedystylowane .nastepnie tzrymane w beczulce debowej z rodzynkami i po trzech miesiacach zlane do butelek i zakopane w ogrodku na glebokosci 1 metra . teraz lezkuja w piwnicy no niestety tylko 3 butelki zostaly. Zapomnialem dodac ze leza od 2000 roku .

Anonymous, 22 stycznia 2013 21:16:02

A Miód zamiast cukru może być

sofieta- mia cucina, 23 stycznia 2013 19:37:45

JA nie robilam, ale wydaje mi sie, ze dodatek miodu moze polepszyc smak nalewki) choc bylabym ostrozna z miodem gryczanym czy spadziowym, aby zbytnio nie zmienil jej smaku)