Bavarese z brzoskwiniami

Bavarese z brzoskwiniami

Bavarese z brzoskwiniami

Przepis na : deser

Dziś lekki krem bawarski, bardzo popularny zimny deser w Italii. Przepis na bavarese jest dość prosty, a efekt końcowy wprost zniewalający. W smaku bavarese przypomina lekką piankę, wprost rozpuszczającą się w ustach. Takie zimne ptasie mleczko. Podstawą bavarese jest krem angielski z jajek, cukru, wanilii i mleka, do którego dodaje się lekko ubitą śmietanę, żelatynę i przełamujący smak składnik, którym może być: pure z owoców, czekolada lub kawa. Podstawowe bavarese jest wyłącznie waniliowe, podawane z sose... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

lekka, krem, cukier, sok, sosy, pomarańcze, babki, bita śmietana, owoce w czekoladzie, sok cytrynowy, cytryna, pieczenie, czekolada, ptasie mleczko, desery, deser, ciasto 3 bit, włoska, bez pieczenia, jajko, proste i szybkie przepisy, prosty deser, babka cytrynowa, deser z owocami, jak zrobić wodę z cytryna, deser owocowy, sos do jajek, gorąca czekolada, biała czekolada

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 16 lipca 2012 02:42:23

słodka kremowa rozpusta

Lena, 16 lipca 2012 11:09:12

Kolor ma genialny!:) i smakować musi na prawdę brzoskwiniowo i słodziutko!:)

Hania-Kasia, 16 lipca 2012 12:25:38

Pięknie się prezentuje.

bistro mama, 16 lipca 2012 13:28:22

nigdy wcześniej nie słyszałam o takim deserze, brzmi bardzo kusząco :)

KUCHARNIA, Anna-Maria, 16 lipca 2012 16:36:51

Wygląda wspaniale - chętnie bym skosztowała!Bardzo pysznie u Ciebie - pozdrawiam serdecznie:)

S.B., 16 lipca 2012 19:05:14

udało Ci się zachęcić mnie do uwzględnienia tego deseru w planach na najbliższą przyszłość :) w moich włoskich gazetkach z przepisami zawsze jakieś obrzydliwe fotki dają, a Twoje bavarese wygląda iście wspaniale, mimo że lekko rozpuszczone ;)

Samantha, 16 lipca 2012 19:57:04

Rewelacyjnie wygląda, musi smakować wyjątkowo :) Pozdrawiam :)

sofieta, 16 lipca 2012 20:06:02

@Dusia, brzoskwiniowa to rozpustka, ale czekoladowa to dopiero bedzie rozpusta)@Lena, jest baardzo orzezwiajaca. moja jedyna rada, zmiksowac brzoskwinki na jedwabiste pure)@Hania-Kasia, dziekuje za mily komplement))@Bistro Mama, zachecam serdecznie do zrobienia. ja bazowalam na wloskiej wersji, ale sadze, ze jest tez francuska(Bavarois)pozdrawiam)@Kucharnia Anna-Maria, Prosze sie wirtualnie czestowac) I zpraszam czesciej)@S.B Bardzo sie ciesze, ze "natchnelam" Cie do zrobiena tego deseru. Mimo malej wpadki(o ktorej pisalam w poscie- uwazajcie z ta goraca woda!) zdecydowalam sie jednak go opublikowac, bo bavarese nie jest zbyt znane w Polsce, a moze warto) Pozdrawiam serdecznie))

Tyna, 17 lipca 2012 00:17:08

Nie znałam takiego deseru, pysznie się zapowiada!:)

sofieta, 17 lipca 2012 14:36:46

@Samantha, @Tyna, zachecam do zrobiena) sukces murowany))

Shiral, 17 lipca 2012 22:42:30

Taki puszysty, brzoskwiniowy deser musiał smakować nieziemsko!