Bardzo kremowe risotto z owocami morza

Bardzo kremowe risotto z owocami morza

Bardzo kremowe risotto z owocami morza

Odmian risotta jest mnóstwo: z warzywami, owocami, serem, ziołami i owocami morza. Jest dość łatwe i szybkie w przygotowaniu; 20 minut i mamy gotową kolację) Dziś wybrałam risotto z owocami morza, mające szczególne miejsce w menu moich córek! Powiedzmy, że za piękną krewetkę mogłyby się nawet pobić) he he Do tego risotta używam wyłącznie świeżych, kupionych na miejscowym rybnym targu:  mątew, omułkow, kałamarnic i ośmiorniczek. Kiedyś próbowałam mrożonych, ale niestety smak był nie ten. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, krewetki, ryż, owoce morza, kremowa, zupa pomidorowa, cebula, czosnek, ser, sosy, kolacja, warzywa, łatwe , duszone, pietruszka, włoska, ryż smażony, szybka kolacja, sos do ryżu, sos pomidorowy, pyszne sosy, ser biały, ryż z warzywami, czosnek w ziołach, szybki sos pomidorowy, warzywa na patelnie, smażony ser

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
VicainCucina, 19 września 2013 14:57:32

Ovviamente il pesce fresco è meglio, anzi credo che i pesci surgelati sono buoni solo quelli impannati, ma per un bel risotto cremoso come il tuo è necessario pesce freschissimo;-) Complimenti per la ricetta, la foto è molto belle !

sofieta- mia cucina, 19 września 2013 15:00:58

Cara Vica!!!! Grazie mille per i complimenti!! Tu lo sai benissimo, quanto è importante pesce fresco!! L' avete tutto il ben di Dio!!!

Anonymous, 19 września 2013 17:14:28

Chwaliłam Cię już na forum, ale pochwalę i tutaj. Cudnie to wygląda. Ja jak zwalczę ryż i jego konsystencję, to też takie pyszności ugotuję:)

prosperiusz, 19 września 2013 18:31:14

Witaj chciałbym Cię zaprosić na swój blog poświęcony kawie i herbacie: http://kawa-czy-herbataa.blogspot.com/Pozdrawiam serdecznie!

sofieta- mia cucina, 19 września 2013 19:24:18

Witaj, bardzo ciekawy blog) z checia zajrze)

sofieta- mia cucina, 19 września 2013 20:25:29

Nie boj ryzu!! Bulion stopniowo i mieszamy)) daj znac jak wyjdzie))