Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu

Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu

Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi figami i granatem to propozycja na bezmięsny dodatek do mięs . Dzięki wykorzystaniu słodkich fig ta wegańska surówka nabiera lekko-słodkiego smaku, natomiast dodatek granatu nadaje jej delikatny akcent cierpkości. Tego typu surówka jest fajnym dodatkiem zwłaszcza do smażonych oraz grillowanych mięs jak i serów. Przygotowanie surówki jest szybkie , łatwe i zaczynam je na ogół od poszatkowania kapusty. Kolejno kroję figi, natkę i siekam orzechy. Z granatu wyjmuję ziarna i ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.