Bulgogi czyli wołowina po koreańsku

Bulgogi czyli wołowina po koreańsku

Bulgogi czyli wołowina po koreańsku

Przepis na : obiad

Koreańska wołowina bulgogi czyli grillowane plastry mięsa wołowego w klasycznej marynacie z sosu sojowego, czosnku, papryczki chili i oleju sezamowego. Do przygotowania tego koreańskiego dania najlepiej nadają się delikatne części wołowiny takie jak stek oraz polędwica , chociaż sięgnąć można również po karkówkę oraz rostbef. Cieniutko krojone mięso bardzo często podawane jest z warzywami oraz z ryżem. Popularnym dodatkiem do bulgogi jest kimchi , kapusta pak choi a także selekcja ulubionych warzyw. Danie to świetn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.