Galaretka drobiowa - Auszpik

Galaretka drobiowa - Auszpik

Galaretka drobiowa - Auszpik

Auszpik jest to galareta którą otrzymujemy z wywaru i żelatyny. Po sklarowaniu i przecedzeniu, pokrywa się zakąski krzepnącym auszpikiem w celu uchronienia przed wysychaniem i zmianą barwy, przez co podnosi się estetyczny wygląd zakąsek. Dodatkowo aby podnieść wygląd estetyczny można użyć ciekawych foremek - ja użyłem dipówek.Składniki: 2 większe lub 3 mniejsze podudzia z kurczaka Włoszczyzna do rosołu Przyprawy do rosołu (ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól, pieprz ziarnisty) Żelatyna spoży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

galaretka, jajko, groszek, ogórki, marchewka, ogórek, zakąski, rosół, ciekawe przepisy, warzywa, mięso, sosy, cytryna, lekka, sos sojowy, sałata, drobiowe, podudzia z kurczaka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pietruszka, kurczak, piersi, ogórki konserwowe, sos do sałaty, jak zrobić wodę z cytryna, kurczak z cytryną

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.