Ziołowe masło / masło czosnkowe

Ziołowe masło / masło czosnkowe

Ziołowe masło / masło czosnkowe

Przepis na : śniadanie

Ziołowe i czosnkowe masło do doskonały dodatek do potraw i kanapek. Często jego cena w sklepie jest dość wysoka, ale można bez większego problemu przygotować je samemu. Masło musi być miękkie, więc przed przygotowaniem, wyciągnij je z lodówki i zostaw w ciepłym miejscu. Poniżej zaproponuję dwa sposoby na przygotowanie masła czosnkowego. SPOSÓB 1: Masło z kawałkami czosnku Czosnek musimy drobno posiekać. Najlepiej ugnieść go przed tym wewnętrzną stroną dłoni. Siekamy w drobną kostkę i dodajemy do masła dokładnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.