Zakwas na barszcz

Zakwas na barszcz

Zakwas na barszcz

Przepis na : obiad

Zakwas na barszcz – gotowy w 5 dni. Buraki Ziele angielskie Listki laurowe Kmin rzymski Czosnek Ocet winny Cukier Sól Sól rozpuszczamy w wodzie. Obrane i uyte buraki kroimy w grube plastry. Przekładamy je do glinianego naczynia lub dużego słoika. Między buraki układamy przyprawy. Ja na ok. 1 kg. buraków dodałem kilka listków laurowych, ok. 10 ziarenek ziela angielskiego, 3-4 ząbki czosnku i szczyptę kminu rzymskiego. Dodałem również świeży rozmaryn czyli to, co dodaję również do barszczu. Całość posypujemy o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, barszcz, ogórki, przepisy na święta, kapusta kiszona, kapustą, słoik, boże narodzenie, zupa, obiad, ogórki kiszone, barszcz czerwony, barszcz wigilijny, czerwona kapusta, wigilijny barszcz czerwony

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.