Jak przygotować warzywa i owoce do wyciśnięcia z nich soku?

Jak przygotować warzywa i owoce do wyciśnięcia z nich soku?

Jak przygotować warzywa i owoce do wyciśnięcia z nich soku?

Jeżeli nowa sokowirówka pojawiła się już w twoim domu, najwyższa pora zacząć jej aktywnie używać. Nawet jeśli już to robisz, upewnij się, że robisz to w sposób prawidłowy. Pamiętaj, że odpowiedni smak, aromat i ogólną wartość soku uzyskasz tylko wtedy, gdy użyjesz do niego jakościowych owoców i warzyw, a wcześniej właściwie przygotujesz je do wyciskania. Owoce w skórce musisz oczywiście obrać, jeżeli ta skórka jest niejadalna. Zrób to zatem w przypadku ananasów, arbuzów oraz mango. Jabłka pozostaw w skórce i w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.