Powidła śliwkowe z rumem

Powidła śliwkowe z rumem

Powidła śliwkowe z rumem

Powidła śliwkowe z rumem to oprócz klasycznych powideł moja ukochana wersja. Rum wspaniale podkreśla smak śliwki, nie zaburza go, nie maskuje a wręcz wydobywa pełen aromat śliwki ze śliwki. Najwspanialsze powidła smażyła moja babcia. To zdecydowanie smak z mojego dzieciństwa.  Żadne kupne powidła nie smakują tak jak te domowe. Tylko wtedy mamy pełen wpływ na ich smak, ilość kawałków owoców lub ich brak. To wcale nie jest trudne! Poradzi sobie każdy a przyjemność zjedzenia własnoręcznie zrobionych powideł - bezcenn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu maniapieczenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

maniapieczenia

Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, śliwka, sok, pleśniak, ciasto, przetwory, ciasto ze śliwką

Inne przepisy z maniapieczenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.