Żurawina na zimę bez pasteryzacji, na surowo

Żurawina na zimę bez pasteryzacji, na surowo

Żurawina na zimę bez pasteryzacji, na surowo

Ok, wiem, że jak zobaczysz składniki to złapiesz się za głowę i pomyślisz - "dziewczyna powariowała - tyle cukru", ale powiem Ci, że jestem zwolenniczką ograniczania cukru, ale w tym przepisie po prostu musisz zrobić wyjątek Robię tę żurawinę już trzeci rok z rzędu i jest wspaniała. Co ważne dzięki wysokiej zawartości cukru, w ogóle nie musisz jej pasteryzować! Dzięki czemu wszystkie wartości odżywcze żurawiny zostają, a nie uciekają nam podczas pasteryzowania.  Oczywiście możesz zrobić tej żurawiny wię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.