Syrop dyniowo-korzenny do kawy

Syrop dyniowo-korzenny do kawy

Syrop dyniowo-korzenny do kawy

Gdy zobaczyłam ten przepis to wiedziałam, że muszę go zrobić, a akurat miałam już gotowe puree dyniowe. Wystarczyło dodać cukier i przyprawy korzenne i syrop gotowy. Idealnie sprawdza się do kawy, gdy chcemy napić się jesiennej dyniowej kawy z aromatem przypraw. Wystarczy dodać do kawy ok. 2 łyżeczki syropu zamiast cukru i voila - poczujemy się prawie jak w kawiarni! Dla kogo: dla fanów korzennych przypraw dla kochających smaki jesieni dla mających puree z dyni i szukających pomysłu na jego wykorzystanie &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.