Miód - jaki kupować, na co zwracać uwagę, czy dodawać do wypieków?

Miód - jaki kupować, na co zwracać uwagę, czy dodawać do wypieków?

Miód - jaki kupować, na co zwracać uwagę, czy dodawać do wypieków?

Kocham miód i na wieść o tym, że pszczół jest coraz mniej chce mi się płakać :(. Od czasów dzieciństwa tata poił mnie wodą z miodem i cytryną, gdyż byłam bardzo chorowita i do miodu mam przez to wielki sentyment. Do tego wpisu przygotowywałam się długo, oczywiście skontaktowałam się ze znajomym pszczelarzem, by informacje były rzetelne. Rodzaje miodu: Miody dzielimy na nektarowe (pochodzące z kwiatów roślin) i spadziowe. miód akacjowy - jest polecany do kawy i herbaty, gdyż jako jedyny nie zmieni nam smaku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.