Lemon curd na żółtkach - krem cytrynowy do ciast i deserów

Lemon curd na żółtkach - krem cytrynowy do ciast i deserów

Lemon curd na żółtkach - krem cytrynowy do ciast i deserów

Dla kogo: dla fanów kwaśnych smaków dla szukających bazy pod kremy do tortów dla pragnących orzeźwienia Składniki: sok z dwóch cytryn średniej wielkości 120g masła 3 żółtka 80g cukru pudru Wykonanie: Żółtka wraz z cukrem pudrem i sokiem z cytryny dać do rondelka i postawić na małym ogniu.  Dokładnie wymieszać. Gdy całość zrobi się ciepła dodać masło i znów wymieszać (najlepiej ubijaczką do białek, rózgą kuchenną lub czymś podobnym, by rozbić dobrze żółtka). Masę mieszać, aż zacznie bulgotać (pojawią się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.