Jabłka prażone do szarlotek, naleśników

Jabłka prażone do szarlotek, naleśników

Jabłka prażone do szarlotek, naleśników

Każdy kto kocha szarlotki koniecznie powinien zrobić sobie kilka takich słoików na zimę. Niezastąpione podczas wypieków, gdy nie mamy czasu na bieżąco prażyć jabłek. Dla kogo: dla szarlotkomaniaków dla lubiących mieć w zanadrzu "coś" na czarną godzinę, gdy szybko trzeba będzie coś upiec dla mających trochę zbędnych litrowych słoików Składniki: 1kg jabłek (masa po obraniu i usunięciu gniazd) sok z połowy cytryny pół szklanki cukru (w przypadku kwaśnych jabłek - szklanka) Wykonanie: Jabłka myjemy, obieramy i usuwam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.