Dżem mirabelkowy

Dżem mirabelkowy

Dżem mirabelkowy

Złocisty dżem. Złoto w słoiku. Zachęcam do wypróbowania wszystkich amatorów tych malutkich śliweczek.  Dla kogo: dla tych, którzy wychodząc z domu ślizgają się na leżących na chodniku mirabelkach  dla fanów kwaśnych dżemów dla mających ochotę zobaczyć w swojej spiżarni złote słoiczki Składniki: 1 kg mirabelek opakowanie żelfixu/dżemixu/konfiturexu 2:1 pół kg cukru Wykonanie: Umyj mirabelki, usuń pestki (wydryluj). Owoce wsyp do garnka, wsyp żelfix i wymieszaj. Doprowadź do zagotowania, a następnie wsyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.