Wytrawne clafoutis z kwiatami cukinii i pleśniowym serem (okiszowe)

Wytrawne clafoutis z kwiatami cukinii i pleśniowym serem (okiszowe)

Wytrawne clafoutis z kwiatami cukinii i pleśniowym serem (okiszowe)

Przepis na : śniadanie

  Clafoutis to pieczony deser, który pochodzi z Francji. Aby nieco udziwnić dania na moim blogu postanowiłam przygotować to danie w wersji wytrawnej. Jest to nic innego jak zapiekane ciasto naleśnikowe. U mnie z kwiatami cukinii nadzianymi pleśniowym serem i orzechami włoskimi. Jest z pewnością inaczej niż można to sobie wyobrazić i bardzo, bardzo smacznie! Składniki (na 2 porcje): 10 kwiatów cukinii  50 gram sera z niebieską pleśnią  50 gram orzechów włoskich  3 łyżki mąki orkiszowej typ ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.