Tarta ze szparagami, szalotką i parmezanem na gryczano- żytnim kruchym cieście

Tarta ze szparagami, szalotką i parmezanem na gryczano- żytnim kruchym cieście

Tarta ze szparagami, szalotką i parmezanem na gryczano- żytnim kruchym cieście

Szparagi totalnie zawładnęły moją kuchnią i w sezonie wiosennym stanowią większą część spożywanych przeze warzyw w ciągu dnia. W formie tarty są niesamowicie smaczne, chociaż ja mogłabym je jeść nawet na surowo i zupełnie mi to nie przeszkadza. Tarta dla wymagającego podniebienia, które surowych szparag nie trawi. Podkręcona słodką szalotką i ogromną ilością parmezanu. Ja uwielbiam!  Składniki (na tartę o średnicy 28 cm): Kruchy spód żytni/gryczany/pszenny: 1/2 szklanki żytniej 1/2 szklanki mąki grycza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.