Pavlova z mango curd i domową masą krówkową krok po kroku

Pavlova z mango curd i domową masą krówkową krok po kroku

Pavlova z mango curd i domową masą krówkową krok po kroku

Słodki i smaczny deser, idealny do kawy w chłodny dzień. Poniżej podaję przepis, krok po kroku jak należy zabrać się do tego odrobinę pracochłonnego, ale zdecydowanie wartego wysiłku deseru. Składniki na żółtą bezę: 2 białka 100 gram cukru pudru szczypta kurkumy Białka ubijam na sztywno i stopniowo dodaję cukier puder oraz kurkumę. Bezę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc okrąg (zrobiłam jeszcze kilka dodatkowych bezików). Bezę suszę przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 140 stop... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.