Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście

Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście

Kwiaty cukinii nadziewane ricottą i orzechami włoskimi w cieście

Mam wrażenie, że przygotowanie tego dania chodziło za mną dwa lata i wreszcie udało się zrealizować plan. Delikatne kwiaty cukinii z delikatnym farszem w chrupiącym cieście... to nie może smakować źle! Składniki (na 2 - 3 porcje) 10- 12 kwiatów cukinii  100 gram sera ricotta garść orzechów włoskich  sól i pieprz 1 jajko  2 łyżki mleka  2 łyżki mąki ryżowej  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  litr oleju rzepakowego do smażenia  Sos bazyliowy: 1 łyżka majonezu  100 gram jogur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.