Sałatka Oddziałowej z czerwonych buraczków

Sałatka Oddziałowej z czerwonych buraczków

Sałatka Oddziałowej z czerwonych buraczków

   Najlepszy okres na przygotowanie przetworów z buraczków.Są młode, słodkie i dają piękną barwę a gdy dodamy do nich paprykę i cebulę,będziemy mieć smaczną sałatkę.Składniki:-3 kg buraczków-1 kg papryki-1 kg cebuli-3/4 szklanki octu-1 szklanka wody-1/2 szklanki cukru-3 płaskie łyżeczki soli-1 płaska łyżka warzywka-pieprz do smaku   Buraczki gotujemy ok. 25 minut i obieramy ze skórki.Tarkujemy na grubych oczkach.   Cebulę kroimy w drobną kostkę.   W kostkę kroimy też p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.